Poređenje proizvoda ( od 3 )
Sony Alpha a7R IV - 1 Sony Alpha a7R IV - 2 Sony Alpha a7R IV - 3 Sony Alpha a7R IV - 4
Prelazeći na područje još veće rezolucije, Sony Alpha a7R IV nastavlja zapaženu seriju izuzetnih full-frame mirrorless fotoaprata od Sony-ja, koje karakterišu impresivne foto i video performanse kao i svestranost u upotrebi. U ovom četvrtom izdanju a7R nalazi se ažurirani 61MP Exmor R BSI CMOS senzor i...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
377.920 RSD 3,200 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD za Sony E
Sony Alpha a7R IV
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Prelazeći na područje još veće rezolucije, Sony Alpha a7R IV nastavlja zapaženu seriju izuzetnih full-frame mirrorless fotoaprata od Sony-ja, koje karakterišu impresivne foto i video performanse kao i svestranost u upotrebi. U ovom četvrtom izdanju a7R nalazi se ažurirani 61MP Exmor R BSI CMOS senzor i poboljšani BIONZ X procesor slike, koji pružaju impresivne rezultate fotografisanja i snimanja sa prelepim nijansama boja, dinamičkim rasponom od 15 blendi i naravno velikom brzinom rada. Moguće je snimanje fotografija brzinom do 10fps, snimanje video zapisa u UHD 4K30 sa podrškom za AF u realnom vremenu i za AF praćenje pokretnih subjekata. Izmenjeni dizajn senzora koristi brzi hibridni AF sistem sa 567 tačaka autofokusa sa faznom detekcijom za primetno brze i preciznije performanse fokusiranja. Iako ima senzor visoke rezolucije a7R IV se odlikuje fleksibilnim opsegom osetljivosti od ISO 100-32000 za rad u različitim svetlosnim uslovima. Sony a7R IV zadržava stabilizaciju slike sa 5-osnim SteadyShot INSIDE sistemom koji omogućava efikasno smanjivanje pojave podrhtavanja kamere za do 5.5 blendi.

Sony a7R IV ima uanpređen fizički dizajn sa robusnijim zaptivanjem kako bi odgovarao radu u naročito teškim vremenskim uslovima. U pogledu upotrebljivosti, OLED elektronsko tražilo pojačano je na impresivnu rezoluciju od 5.76 miliona tačaka za jasno kadriranje a LCD ekran osetljiv na dodir od 3" sa podešavanjem nagiba ima visoku rezoluciju od 1.44 miliona tačaka za kristalno jasno pregledanje materijala, snimanje uživo i navigaciju po meniju. Poseduje dva slota za SD karticu (UHS-II) za brže performanse a preko USB Type-C priključka omogućeno je povezivanje i brzo punjenje baterije u kameri. Osim toga, ugrađeni Bluetooth i Wi-Fi 2.4 i 5GHz nude bežično prenošenje materijala i daljinsku kontrolu fotoaparata putem povezanih mobilnih uređaja.

61MP Exmor R BSI CMOS Senzor i BIONZ X procesor

Zahvaljujući dizajnu Full-frame 61MP Exmor R CMOS senzora sa pozadinskim osvetljenjem i BIONZ X procesoru slike ovaj fotoaparat pruža impresivne fotografije i video zapise visoke rezolucije uz smanjen nivo šuma i poboljšanu brzinu rada. Dinamički opseg senzora je čak 15 blendi. Ne poseduje optički low-pass filter što povećava oštrinu i količinu detalja na snimcima. Brzina prenosa podataka omogućava stvaranje 14-bitnih fotografija rezolucije 61MP sa osnovnim opsegom osetljivosti od ISO 100-32000, koji se dalje može proširiti na ISO 50-102400. Takođe, omogućava interno UHD 4K snimanje video zapisa sa širokim 14-blendi dinamičkim opsegom koristeći ili punu širinu senzora ili APS-C oblast senzora.

Kombinacija senzora i procesora omogućava brzo neprekidno snimanje pri brzini do 10fps pri punoj rezoluciji, do 68 uzastopnih kadrova, uz konstantni AF/AE.

Video zapis

Full-Frame i Super 35 formati mogu se odabrati za snimanje 4K filma. Super 35mm mod može prikupiti približno 2.4 puta veću količinu podataka koja je potrebna za 4K filmove (QFHD: 3840 x 2160), što rezultira visokim detaljima 4K klipova sa minimalnim moireom i krzavim ivicama. U oba načina snimanja napredni sistem za obradu slike pruža preciznije tonove kože kao i glatke gradacije u svetlim tonovima. A7R IV omogućuje S-Log3 za bolju gradaciju od senki do srednjih tonova i širok dinamički opseg do 14 blendi a podržava i S-Gamut3/S-Gamut3.Cine širi kolorni prostor, pored S-Log2 kolornog prostora. Takođe, HLG (Hibrid Log-Gamma) profil slike pruža trenutni HDR tok rada. Snimljeni filmovi izgledaju realno - bez zapušenih senki ili pregorelih svetlih tonova.

Brzi Hybrid AF Sistem

Pokrivajući gotovo celokupno područje senzora (99.7% po visini i 74% po širini) snažni Hybrid FOCUS sistem sadrži 567 tačaka fazne detekcije na čipu i  425 tačaka detekcije kontrasta za precizno fokusiranje i brzo praćenje subjekata u pokretu. Upotreba tačaka fazne detekcije omogućava upotrebu objektiva sa Sony A bajonetom putem opcionih LA-EA3 ili LA-EA1 adaptera za montiranje objektiva sa potpunom kompatibilnošću AF.

Dizajn tela aparata

 • Unapređeno UXGA OLED Tru-Finder elektronsko tražilo sa 5.76 miliona tačaka za svetlo i jasno kadriranje fotografija dok osvežavanje od 120fps omogućava glatko praćenje objekata koji se brzo kreću.
 • Zadnji 3-inčni LCD ekran osetljiv na dodir sa 1.44 miliona tačaka ima nagibni dizajn koji pogoduje snimanju iz visokih i niskih radnih uglova i omogućava intuitivno upravljanje fokusom putem dodira.
 • Telo aparata od legure magnezijuma obezbeđuje čvrstinu, izdržljivost i stabilnost, a pritom ostaje lagana. Takođe su poboljšani bajonet za bolju podršku pri korišćenju teških objektiva i prijanjanje gripa za udobnije držanje.
 • Aparat koristi bateriju Sony NP-FZ100 koja mu omogućuje približno 530 snimaka sa jednom baterijom ako se koristi EVF a približno 670 ako se koristi LCD.
 • U telo je ugrađen mehanizam za smanjenje vibracija sa 5 osa koji omogućava ekspozicija do 5.5x duže bez obzira na korišćeni objektiv.
 • Dva slota za SD memorijske kartice
 • Ugrađeni Wi-Fi omogućava a7R IV momentalno deljenje slika na mobilnim uređajima. Podrška je obezbeđena za opsege 2.4 i 5.0 GHz. Takođe je podržan i NFC (Near Field Communication) koji omogućava vezu između kamere i kompatibilnih mobilnih uređaja jednim dodirom; nije potrebno složeno postavljanje. Jednom kada je povezan, povezani mobilni uređaj takođe može prikazati sliku uživo na svom ekranu i daljinski upravljati zatvaračem fotoaparata.

 • Sony Alpha a7R IV Mirrorless telo
 • Zaštita za kabl
 • Kaiš za aparat
 • Poklopac šine za blic
 • Gumeni okular
 • USB Type-C kabl