Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon Z6 II - 1 Nikon Z6 II - 2 Nikon Z6 II - 3 Nikon Z6 II - 4 Nikon Z6 II - 5 Nikon Z6 II - 6 Nikon Z6 II - 7 Nikon Z6 II - 8 Nikon Z6 II - 9 Nikon Z6 II - 10 Nikon Z6 II - 11 Nikon Z6 II - 12 Nikon Z6 II - 13 Nikon Z6 II - 14
Više brzine, više svestranosti, više performansi, Nikon Z 6II je naslednik modela Z6 i dizajniran je za profesionalne foto i video primene. Z 6II zadržava poznati dizajn prethodnika kao i prepoznatljiv kvalitet slike. Baziran na 24.5MP BSI CMOS senzoru i dvostrukom procesoru slike EKSPEED 6, Z 6II...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
242.105 RSD 2,050 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Sandisk SD 64GB CLASS 10 EXTREME PRO 170MB/S
Nikon ORIGINAL TORBA
Nikon FTZ II Mount Adapter
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Više brzine, više svestranosti, više performansi, Nikon Z 6II je naslednik modela Z6 i dizajniran je za profesionalne foto i video primene. Z 6II zadržava poznati dizajn prethodnika kao i prepoznatljiv kvalitet slike.

Baziran na 24.5MP BSI CMOS senzoru i dvostrukom procesoru slike EKSPEED 6, Z 6II karakteriše veći bafer i brzina neprekidnog snimanja, do 14 fps sa AF u jednoj tački ili 12 fps u drugim režimima fokusiranja. Snimanje video zapisa UHD 4K 30p je moguće do FHD 120p za usporeni izlaz, a za snimanje na eksterni snimač tu je 10-bitni izlaz zajedno sa podrškom za N-Log i HLG (HDR). Senzor takođe odgovara rad u različitim uslovima osvetljenja, sa osnovnom osetljivošću od ISO 100-51200, a 5-osno smanjenje vibracija u telu smanjuje pojavu podrhtavanja fotoaparata za oštrije snimanje iz ruke. Pored toga, senzor takođe uključuje AF sistem sa faznom detekcijom od 273 tačke, koji sada podržava AF sa prepoznavanjem oka u režimima AF sa širokim područjem i tokom snimanja filma, takođe omogućava fokusiranje pri slabom osvetljenju do -4.5 EV.

Nikon Z 6II zadržava poznat fizički dizajn, međutim, ažuriran je novim interfejsom za dvostruku memorijsku karticu koji sadrži jednu CFexpress karticu tipa B i jednu SD UHS-II karticu za fleksibilnije skladištenje. OLED EVF visoke rezolucije od 3,6 miliona tačaka i zadnji ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,2 inča i sa 2,1 miliona tačaka pružaju svestranost pri kadriranju i reprodukciji, a bežična veza SnapBridge može se koristiti za daljinsko upravljanje kamerom, deljenje slika na mobilnom uređaju, čak i bežična ažuriranja firmvera.

Nikon Z bajonet

Široki bajonet prečnika od 55 mm omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Kada je bajonet adapter FTZ pričvršćen na vaš Z 6 fotoaparat, možete da koristite postojeće NIKKOR objektive sa F bajonetom. Kvalitet slike se ne smanjuje. Pored toga, objektivi koji nemaju VR će dobiti više oštrine sa VR ugrađenim u fotoaparat.

24.5MP Full-Frame BSI CMOS Senzor i EXPEED 6 procesor

Full-Frame BSI CMOS senzor od 24.5 megapiksela koristi se za all-round fotografisanje i snimanje i nudi impresivan kvalitet pri slabom osvetljenju i veliku brzinu očitavanja kako bi se poboljšalo kontinuirano, video i time-lapse snimanje. Dizajn senzora sa pozadinskim osvetljenjem pruža čist izlaz za smanjen nivo šuma pri radu na visokim ISO vrednostima, do osnovnog ISO 51200. Prednost senzoru daje i dvostruki procesor slike EXPEED 6, koji pruža veliku brzinu rada celom sistemu fotoaparata, uključujući mogućnost neprekidnog snimanja pri 14fps za do 124 uzastopna kadra.

Video zapis

Snimanje video zapisa je moguće pri UHD 4K (3840x2160) rezoluciji koristeći celu širinu senzora pri 30p. Snimanje video zapisa u Full-HD rezoluciji od 1080p takođe je podržano sa brzinom do čak 120p za slow-motion efekte, a video fajlovi se mogu sačuvati na memorijskim karticama unutar kamere ili kao nekompresovani fajlovi na opcioni eksterni čitač putem HDMI izlaza.

Nikon Z6 poseduje mnoge napredne video mogućnosti. Ovo uključuje N-Log gama za snimanje čistih klipova povećanog dinamičkog opsega i HLG (HDR) za snimanje HDR-ready video zapisa. Ostale mogućnosti su snimanje visokokvalitetnih 10-bitnih fajlova preko HDMI izlaza i elektronska VR funkcija za mirno snimanje iz ruke. Focus Peaking može se koristiti za upravljanje fokusom, a dostupna je i opcija Zebra Stripes koja pomaže u otkrivanju preeksponiranih područja u kadru. Snimanje zvuka se vrši ili preko ugrađenog stereo mikrofona ili opcionim eksternim mikrofonom dok je kontrola zvuka uživo moguća preko opcionih slušalica.

273-Point Phase-Detect AF Sistem

Na senzoru se nalazi niz od 273 tačke autofokusa na bazi fazne detekcije koje pokrivaju 90% površine slike i vertikalno i horizontalno. Ovo omogućava brzo i precizno fokusiranje i za fotografisanje i za video snimanje. Široke AF zone pokrivaju veliki deo kadra što olakšava praćenje predmeta. Hibridni AF dostupan je za video snimke kako bi se obezbedilo glatko fokusiranje tokom snimanja. Pored toga, najnovija NIKKOR Z sočiva su optimizovana za tihi rad pri fokusiranju. AF za detekciju očiju omogućava vašem Nikon Z fotoaparatu da fokusira oko osobe, bilo da je ona usamljena ili u grupi ljudi. Pomoću višenamenskog birača možete da izaberete oko koje želite da fokusirate, a fotoaparat će zadržati fokus čak i kada je oko nakratko zaklonjeno. AF sistem je unapređen sa detekcijom oka i lica kako za ljude tako i za životinje u Wide-Area AF modu i za fotografisanje i za video snimanje.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 3.6m-dot OLED elektronsko tražilo sa 0.8x uvećanjem
  • U telo je ugrađen mehanizam za smanjenje vibracija sa 5 osa koji omogućava ekspozicija do 5x duže bez obzira na korišćeni objektiv. Ovaj sistem takođe radi sa prilagođenim objektivima kada se koristi opcioni FTZ adapter gde se koristi stabilizacija u tri ose.
  • Veliki LCD 3.2 inča sa 2.1 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
  • Jedan slot za CFexpress Type B/XQD i jedan za UHS-II SD memorijsku karticu
  • Telo je izrađeno od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uticaje
  • Punjenje baterije EN-EL15b koja obezbeđuje 310 snimaka sa jednim punjenjem je moguće u aparatu preko USB porta
  • Funkcije Wi-Fi i Bluetooth su integrisane za brzo povezivanje sa bilo kojim pametnim uređajem pomoću aplikacije SnapBridge. Trenutno delite JPEG fotografije. Snimajte statične slike i video zapise daljinski.

  • Nikon Z 6II Mirrorless telo
  • Zakačka za HDMI/USB kabl