Poređenje proizvoda ( od 3 )

Pixel Bishop Radio flash trigger

Specifikacije

  • frekvencija: 2.4 GHz
  • maksimalna radna distanca: do 200m
  • sinhronizacija ekspozicije: do 1/320s (zavisno od modela fotoaparata)
  • podešavanja grupa: 3 grupe - 7 kombinacija
  • podešavanje kanala: 3 kanala - 7 kombinacij

Radio okidač za kompaktne bliceve i studijske blic glave. Nudi dosta mogućnosti sinhronizacije više bliceva u različitim grupama uz pomoć više risivera da bismo po potrebi koristili različite grupe bliceva. Ova mogućnost je od velike koristi fotoreporterima da bi izbegli neželjenu interakciju sa blicevima drugih fotografa ako se u određenom prostoru koristi više okidača. Takođe Pixel Bishop omogućava TTL-pass mogućnost korišćenja blica u TTL modu na transmiteru koji se nalazi na fotoaparatu ili pored aparata ali nam u tom slučaju kada želimo skinuti blic sa aparata treba off-camera kabl za odgovarajuću marku fotoaparata koji možemo posebno nabaviti. Pixel Bishop je opremljen i wake-up funkcijom koja automatski "budi" blic iz stand by režima.

Proizvodi se u verzijama za Canon,Nikon,Sony, Olympus / Panasonic sisteme i predtavlja odličan radio okidač koji će biti koristan dodatak svakom fotografu koji radi sa blicevima kako na terenu tako i u studijskim uslovima.

Uređaj dobijamo u praktičnoj torbici za nošenje:U kompletu stižu po jedan transmiter i risiver,PC Sync kablovi i stopica za fiksirianje risivera ako ga koristimo na studijskoj blic glavi koja nema šinu za risiver:Transmiter montiramo u šinu za blic:Sa bočne strane se nalazi PC Sync konektor i USB priključak koji igra ulogu kada želimo da koristimo transmiter kao žičani okidač za fotoaparat uz pomoć kabla koji se posebno nabavlja.Tu je i taster za izbor kanala,dok se dugme za izbor grupa nalazi sa druge strane:Selektori grupa i kanala:Kanale selektujemo tako što pritisnemo bočni taster za izbor kanala koji nam onda pokaže trenutni kanal,a zatim ga pritisnemo joše jednom da bismo promenili isti. Transmiter i risiver moraju biti postavljeni na isti kanal tako da na risiveru moramo postavii isto podešavanje.

Kanale na transmiteru i risiveru selektujemo po sledećem redosledu L1 - L2 - L3 - L1,L2 - L1.L3 - L2,L3 - L1,L2,L3 - L1

Grupe selektujemo na isti način kao i kanale. Na risiveru ne možemo grupisati grupe,već možemo postaviti ili A ili B ili C grupu, pri čemu vodimo računa o tome da risiver prima signal sa transmitera samo ako se grupa koja je na njemu postavljena nalazi medju aktiviranim grupama na transmiteru.

Grupe na transmiteru menjamo po sledećem redosledu A - B - C - A,B - A,C - B,C - A,B,C - ARisiver postavimo na nosač blica na stativuRisiver spojen sa studijskom blic glavom bez samolepljive stopice za montiranje:Uz pomoć dodatnog Pixel blic kabla moguće je skinuti blic sa fotoaparata a zadrzati rad blica u TTL modu:Primer fotografije napravljene sa ovakvom postavkom i dva kišobrana kao difuzerima za bliceve:U praktičnom delu testa smo proverili udaljenost sa koje je moguće okidati blic i sinhronizaciju u verziji okidača za Canon sistem:

Pixel deklariše udaljenost do 200m sa punim baterijama,na testu smo iz praktičnih razloga proverili udaljenost do 120m koja je više nego dovoljna za sve primene i konstatnost okidanja je odlična.

Maksimalna sinhronizacija je 1/250s, na 1/320s se javlja trag zavesice. To je rezultat u nivou konkurencije i Pixel Bishop tu zadovoljava u potpunosti:

1/125s1/160s1/200s1/250s1/320sTekst i fotografije: Mladen Mitrinović