Poređenje proizvoda ( od 3 )

Visico Triflector set

Visico triflektor je set koji se satoji od tri zilberice od kojih su dve dijagonale 80cm a jedna 56cm i nosača za njih. Sve tri zilberice imaju dve reflektujuće strane (2u1) - srebrnu i zlatnu.U kompletu se dobijaju tri nosača, srednji koji poseduje i nosač za stativ i dva bočna teleskopska. Takođe se dobijaju i dva kvalitetna zgloba pomoću kojih sastavljamo nosače i koji služi za podešavanje ugla bočnih zilberica. Na bočne nosače možemo po potrebi montirati i zilberice veće od 80cm koje se posebno kupuju. Stativ na koji se ovaj set montira se posebno kupuje.Dakle centralni koji nosi manju zilbericu od 56cm se montira na stativ za rasvetu, zatim se na njegove bokove postavljaju zglobovi u koje se sa druge strane montiraju bočni teleskopski nosači:

Osigurači koji drže zilberice imaju oprugu uz pomoć koje se lako pritiskom na dole, oslobađa ili fiksira zilberica:

Postavljenja zilberica je moguće po različitim uglovima, moguće ih je i rotirati i podešavati ugao samog nosača uz pomoć zgloba i ručice:U praksi ovaj triflektor sa tri zilberice nam služi kada pri fotografisanju portreta želimo da eliminišemo senke na modelu, koje su najuočljivije ispod brade modela. Slede primeri.

Fotografija bez triflektora, jedno svetlo iznad glave modela:Fotografija sa srebrnom stranom zilberica triflektora, takođe jedno svetlo iznad glave modela:Fotografija sa zlatnom stranom zilberica triflektora, takođe jedno svetlo iznad glave modela:Fotografija postavke sa blic glavom i triflektorom:Kao što vidimo na prethodnim primerima, triflektor omogućava eliminisanje ili ublažavanje senki na modelu pri fotografisanju portreta. Podešavanjem ugla zilberica možemo "oblikovati senke" na modelu što otvara nove mogućnosti pri studijskom fotografisanju.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović