Poređenje proizvoda ( od 3 )

Velbon EX-440


Karakteristike:

  • Maksimalna visina: 153 cm
  • Minimalna visina: 45 cm
  • Visina sastavljenog stativa: 47 cm
  • Težina: 1.18 kg
  • Četvorodelne aluminijusmke noge prečnika po segmentima: 20/17/14/11 mm
  • Nosivost: 2.0 kg

Velbon EX-440 je enty-level stativ namenjen kako početnicima. Izrada je kvalitetna za ovu klasu jeftinih stativa, nogare su aluminijumske, glava i srednji deo stativa od čvrste plastike, a svi navoji su metalni.

Četvorodelne nogare omogućuju da sklopljen stativ ima visinu od svega 47cm što ga uz težinu od 1.18kg čini idealnim za nošenje. Preporučuje se fotografskim početnicima sa kompaktnim/prosumer fotoaparatima, ili za snimanje sa kamkorderima. Takođe bez problema mogu da se koriste i manji dslr fotoaparati sa lakšim objektivima. U kompletu dobijamo i torbu za nošenje.


Minimalna visina stativa je 45cm:


Maksimalna visina bez fotoaparata je sasvim solidnih 153cm. Nogare su četvrorodelne, prečnik istih ide od 20mm u najširem segmentu do 11mm u najužem. Stabilnost je zadovoljavajuća.


Stabilnost nagara obezbeđuje središnji nosač, tako da je i pri maksimalnoj visina čvrstina na visokom nivou:


Segmente nogara fiskiramo plastičnim preklopnicima:


Središnji stub fiksiramo navojem a kada otpustimo navoj visinu podešavamo uz pomoć "lift-ručice":


Integrisana libela:


Glava stativa je integrisana, klasične kontrukcije sa jednom ručicom za podešavanje nagiba, navojem za kontrolu rotiranja u horizontalnoj ravni i navoj za podešavanje bočnog nagiba. Maksimalno preporučeno opterećenje je 2kg.Fotoaparat montiramo na stativ uz pomoć pločice postavimo na glavu i zategnemo ručicu-osigurač:


Glava stativa čvrsto drži položaj aparata pod bilo kojim uglom:


Dakle kao što možemo videti iz predstavljanja ovog stativa on predstavlja odgovarajući izbor početnicima jer za svoju cenu nudi sasvim solidne karakteristike - izradu,stabilnost i kompaktnost. Ako je potrebno koristiti tele objektive na stativu preporučujemo nabavku modela EX-540 ili EX-640.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović