Poređenje proizvoda ( od 3 )

Vestcam Stabilizator flycam 5000 e komplet za stabilizaciju kamere prilikom snimanja iz pokreta. Konstruisan je za kamere težine 2,5 - 3,0 Kg.

Komplet se sastoji od :

  • prsluka,
  • stabilizatora- zglobnog nosača (mehaničke ruke),
  • Flycam 5000 - nosača kamere sa kontra tegovima,
  • brzo zamenljive pločice za montažu kamere, kao i
  • kvalitetne torbe za čuvanje i nošenje.

Prsluk je dizajniran da pravilno obuhvati telo, pravilno rasporedi težinu kamere, i otkloni umor u toku višečasovnog korišćenja. Podešavanje prema veličini kamermana vrši se kaiševima. Prsluk je izrađen od kvalitetnih materijala sa čvrstim spojevima, veoma konforan i lagan za nošenje, namenjen za višegodišnju upotrebu.Na prsluku se nalazi metalna šina koja se podešava po vertikali, prema visini kamermana. Na šinu se pričvršćuje stabilizator- zglobni nosač.

Najvažnije karakteristike prsluka su:

  • Podešavanje prema različitim visinama tela kamermana
  • Četiri kopče za pričvršćivanje na telo
  • Široki donji sigurnosni pojas koji se fiksira na čičak
  • Leđni, rameni i prsni deo prsluka su ispunjeni penom
  • Na prednjoj strani nalazi se metalni nosač za mehaničku ruku

Stabilizator- zglobni nosačtj mehanička ruka je konstruisana da apsorbuje udarce i neravnine koje nastaju u hodu, tokom snimanja. Ima ugrađen amortizer- feder sa točkom za podešavanje frikcije, a prema potrebi snimanja kao i težini kamere. Zglobni nosač tj mehanička ruka je izrađena od kvalitetne legure aluminijuma sa zglobovima koji omogućuju precizna i besčujna kretanja kamere.

Na vrhu ruke nalazi se aluminijumski nosač na koji se montira Flycam 5000 nosač kamere sa kontra tegovima, na koji se montira brzozamenljiva pločica na koju se pričvršćuje kamera.

Najvažniji deo Flycam 5000 je zglob koji obezbeđuje fino pomeranje kamere po vertikli i horizontali, kao i ležaj u sredini zgloba za fino rotiranje kamere po vertikalnoj osi. Na ploču Flycam 5000 se montira brzozamenljiva pločica na koju se fiksira kamera sa dva šrafa, čime se obezbeđuje čvrst spoj kamere sa Flycam 5000, ali i mogućnost da u deliću sekunde odvojimo kameru od nosača. Na donjem delu nosača Flycam 5000 nalazi se sistem za balansiranje kamere, koji se sastoji od četiri "čašice" u koju se postavljaju tegovi (dobijaju se u kompletu), čineći tako kontra teg. Čašice se podešavaju levo-desno i dodavanjem tegova vršimo balansiranje kamere. Fino balansiranje vršimo i na brzo promenljivoj pločici. Dodatnu kontra težinu obezbeđujemo tako što se centralna šipka nosača Flycam 5000 može produžiti sistemom
teleskopa.Ceo sistem za stabilizaciju (osim prsluka), moguće je spakovati u kvalitetno izrađenu torbu za nošenje (dolazi u kompletu), prikazanu na slici.Pravilan način rukovanja stabilizatorom prikazan je na slici :

Video gallery