Poređenje proizvoda ( od 3 )

Phottix rotating angle viewfinderU nastavku ćemo predstaviti jedan od mnogobrojnih Phottix dodataka za DSLR fotoaparate koji fotografima "olakšavaju posao". U pitanju je ugaono tražilo sa dioptriom. Omogućava nam da vidimo sliku kroz tražilo pod različitim uglovima.

U kompletu dobijamo nekoliko nosača da bismo mogli da montiramo tražilo na različite fotoaparate, zatim torbicu za nošenje i samo tražilo. Spisak kompatibilnih modela dobijamo u uputstvu, a ovde ćemo samo napomenuti da se na njemu nalazi većina popularnih modela Nikona (od D40 do D300) i Canona (od 1000d do serije 1). Takođe moguće je tražilo montirati i na neke modele Minolte,Fujija,Samsunga,Pentaxa,Leice itd.

Princip montaže je jednostavno. Prvo uklonimo fabričku gumu oko tražila (na primerima je korišten fotoaparat Nikon D50):Zatim montiramo odgovarajući nosač:Na nosač jednostavno navučemo tražilo uz pomoć klizača sa osiguračem:Tražilo je moguće rotirati 360 stepeni i praktično koristiti iz bilo kojeg položaja:Pored toga što uz pomoć klizača možemo izabrati između dva različita uvećanja - 1.25x i 2.5x, moguće je i izoštravanje tj. podešavanje dioptrije uz pomoć prstena:Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović