Poređenje proizvoda ( od 3 )

Phottix BG-1100D (za Canon EOS 1100D)Phottix battery grip za Canon 1100D predstavlja jeftiniju alternativu originalnom Canon BG-E10 gripu .
Jednostavnije je kontrukcije, od komandi poseduje samo okidač. Uzimajući u obzir cenu, za kvalitet izrade možemo reći da je sasvim dobar.U grip možemo staviti dve baterije LP-E10 i time značajno povećati autonomiju rada fotoaparata:Pre montaže iz fotoaparata moramo izvaditi bateriju i ukloniti vratanca prostora za baterijuNa gripu postoji ležište na koje možemo odložiti vratanca:U kompletu dobijamo i kabl za konekciju gripa i aparata uz pomoć kojeg možemo koristiti okidač na gripu:Na gripu se nalazi metalni navoj za stativ:Battery grip montiramo na fotoaparat uz pomoć navoja. Skladno izgleda nakon montaže a posebno pohvaljujemo gumirani rukohvat sa prednje strane gripa:

Okidač funkcioniše, dakle, nakon što grip spojimo sa džekom za daljinski okidač za fotoaparatu:

Grip radi sa jednom ili dve baterije, pri čemu treba obratiti pažnju na to da baterije u grip ubacimo nakon njegove montaže da bi fotoaparat precizno pokazivao nivo napunjenosti baterija:Phottix BG-1100D lepo leži u ruci, poboljšava ergonomiju fotoaparata čime olakšava njegovo duže korišćenje:Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović