Poređenje proizvoda ( od 3 )

Brilliant FL-605 5x85W

Predstavljamo glavu sa 5 sijalica fluoroescentne rasvete koja se koristi pri snimanju video materijala i fotografisanju. U pitanju je model Brilliant FL-605. U kompletu dobijamo:

  • Glavu sa sijaličnim grlima
  • Pet E27 sijalica snage po 85W
  • Softboks dimenzija 60x90cm od materijala otpornog na toplotu
  • Kabl dužine 4m

Stativ se kupuje posebno a preporučujemo model Visico LS-8008.

Glava je izrađena od kvalitetne plastike, dok je zglobni nosač uz pomoć kojeg je montiramo na stativ plastični sa metalnim šrafom za fiksiranje položaja:

Zglob za podešavanje nagiba glave:Svih 5 sijalica je moguće zasebno paliti/gasiti:Radni napon je 220V 50Hz, a radni vek lampi je oko 8000h.Upotrebom fluo rasvete ostvaruju se mnoge prednosti u odnosu na halogenu rasvetu. Troši se samo deo energije koji je potreban drugim tipovima rasvete, svetiljke se manje greju i stvaraju prijatniji ambijent za osobe koje provode više sati pod reflektorima, ali i smanjuju mogućnost povrede u odnosu na halogenu rasvetu, ako dođe do kontakta osobe sa sijalicom.

Softboks koji se dobija u kompletu je dimenzija 60x90cm i lako se montira, šipke koje drže oblik softboksa se uležište direktno u glavu u ležišta koja se nalaze po njenom obimu.Glava poseduje ergonomsku ručku za lakše podešavanje nagiba i nošenje glave:Temperatura svetla sijalica iznosi 5100K koliko smo izmerili na testu uz pomoć sive površine:Svaka sijalica daje snagu od 85W što je ekvivalentno snazi halogene sijalice od 350W. Tako da je ukupna snaga ove glave ekvivalenta halogenom reflektoru snage 1750W. Ovakvo rasvetno telo nalazi primenu pre svega pri snimanju video zapisa kada nam je potrebno svetlo temperature približne dnevnom svetlu, prilično kompaktnih dimenzija tako da se može lako koristiti i u manjim prostorijama i snage dovoljne za osvetljavanje objekata na udaljenosti do 5m. Takođe može se koristiti kao kontinualno svetlo za fotografisanje.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović