Poređenje proizvoda ( od 3 )

Phottix Varos PRO M


Phottix Varos PRO M je nosač za blic i kišobran namenjen profesionalcima i naprednim amaterima. Vrhunski je kvalitetno izrađen od metala i obezbeđuje precizno podešavanje ugla blica kao i stabilno držanje samog blica i njegovog položaja. Pouzdanost i sigurnost koju ovaj nosač uliva su njegove glavne osobine. Maksimalno opterećenje nosača je do čak 28kg.

Svi navoji su metalni:


Sa donje strane se nalazi špigot sa obostranim navojem, s jedne strane je 1/4 inč a s druge 3/4 inča navoj:


Uz nosač dobijamo i kuku na koju možemo okačiti kontra teg ili druge dodatke:


Lako se montira na stativ, sa suprotne strane od navoja za zatezanje špigota nalaze se osigurač koji onemogućava da Varos PRO S spadne sa stativa ako zaboravimo da zategnemo navoj.


Blic možemo montirati direktno u šinu nosača:


Takođe bajonet za kišobran je nagnut za 8 stepeni tako da je glava blica usmerenija prema sredini kišobrana što je veoma korisno.

Navoj za fiksiranje položaja kišobrana ima pritisnu pločicu što je korisno jer ne dolazi do uvrtanja šrafa u šipku kišobrana.


Zahvaljujući metalnoj konstrukciji Varos PRO S veoma čvrsto drži položaj blica:


Šinu za montiranje blica možemo skinuti i na njeno mesto zavrnuti postolje za blic pa na taj način postaviti blic na nosač:


Phottix VAROS PRO M zaslužuje sve preporuke i predstavlja verovatno najbolji izbor među nosačima blica i kišobrana na našem tržištu.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović