Poređenje proizvoda ( od 3 )

Phottix Varos PRO BG


Phottix Varos PRO BG je nosač za blic i kišobran namenjen profesionalcima i naprednim amaterima. Vrhunski je kvalitetno izrađen od metala i obezbeđuje precizno podešavanje ugla blica kao i stabilno držanje samog blica i njegovog položaja. Pouzdanost i sigurnost koju ovaj nosač uliva su njegove glavne osobine. Maksimalno opterećenje nosača je do čak 30kg.

Svi navoji su metalni:


Sa donje strane se nalazi špigot sa obostranim navojem, s jedne strane je 1/4 inč a s druge 3/4 inča navoj:


Uz nosač dobijamo i kuku na koju možemo okačiti kontra teg ili druge dodatke:


Lako se montira na stativ, sa suprotne strane od navoja za zatezanje špigota nalaze se osigurač koji onemogućava da Varos PRO S spadne sa stativa ako zaboravimo da zategnemo navoj.


Blic možemo montirati direktno u šinu nosača:


Navoj za fiksiranje položaja kišobrana ima pritisnu pločicu što je korisno jer ne dolazi do uvrtanja šrafa u šipku kišobrana.

Takođe bajonet za kišobran je nagnut za 8 stepeni tako da je glava blica usmerenija prema sredini kišobrana što je veoma korisno.


Zahvaljujući metalnoj konstrukciji Varos PRO S veoma čvrsto drži položaj blica:


Šinu za montiranje blica možemo skinuti i na njeno mesto zavrnuti postolje za blic pa na taj način postaviti blic na nosač:


Phottix VAROS PRO BG zaslužuje sve preporuke i predstavlja verovatno najbolji izbor među nosačima blica i kišobrana na našem tržištu.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović