Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon Z6 - Stari model! - 1 Nikon Z6 - Stari model! - 2 Nikon Z6 - Stari model! - 3 Nikon Z6 - Stari model! - 4 Nikon Z6 - Stari model! - 5 Nikon Z6 - Stari model! - 6 Nikon Z6 - Stari model! - 7
Nikon Z6 je fotoaparat bez ogledala koji predstavlja all-round model iz nove Nikonove serije fotoaparata. Z6 poseduje 24.5MP FX-Format BSI CMOS senzor i EXPEED 6 procesor slike koji mu omogućuju neverovatnu količinu detalja, veliki iso raspon i sve to uz veliku brzinu rada. Novi Nikon Z bajonet je...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
Kontakt za popust Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Nikon Z6 je fotoaparat bez ogledala koji predstavlja all-round model iz nove Nikonove serije fotoaparata. Z6 poseduje 24.5MP FX-Format BSI CMOS senzor i EXPEED 6 procesor slike koji mu omogućuju neverovatnu količinu detalja, veliki iso raspon i sve to uz veliku brzinu rada. Novi Nikon Z bajonet je prečnika od 55 mm što omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Video zapis snima u UHD 4K formatu do 30fps i može koristiti N-Log gamma profil zajedno sa 10-bitnim HDMI izlazom za stvaranje bioskopskog kvaliteta video zapisa.

Nikon Z bajonet

Široki bajonet prečnika od 55 mm omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Kada je bajonet adapter FTZ pričvršćen na vaš Z 6 fotoaparat, možete da koristite postojeće NIKKOR objektive sa F bajonetom. Kvalitet slike se ne smanjuje. Pored toga, objektivi koji nemaju VR će dobiti više oštrine sa VR ugrađenim u fotoaparat.

24.5MP Full-Frame BSI CMOS Senzor i EXPEED 6 procesor

CMOS senzor punog formata od 24.5 MP koji ima pozadinsko osvetljenje i AF u žižnoj ravni snima izuzetno oštre slike, pune detalja. Neverovatno brz procesor slike EXPEED 6 pruža slike sa malo šuma i fantastičnim dinamičkim opsegom pri visokim, ali i niskim ISO vrednostima.

Dizajn senzora sa pozadinskim osvetljenjem omogućava niži šum pri radu sa visokim ISO vrednostima do osnovnih ISO 51200. Ultrabrz procesor omogućava veliku brzinu neprekidnog snimanja od 12fps u RAW formatu.

Video zapis

Snimanje video zapisa je moguće pri UHD 4K (3840x2160) rezoluciji koristeći celu širinu senzora ili DX krop pri brzinama 30p, 25 ili 24p. Snimanje video zapisa u Full-HD rezoluciji od 1080p takođe je podržano sa brzinom do čak 120p za slow-motion efekte, a video fajlovi se mogu sačuvati na memorijskim karticama unutar kamere ili kao nekompresovani fajlovi na opcioni eksterni čitač putem HDMI izlaza.

Nikon Z6 poseduje mnoge napredni video mogućnosti. Ovo uključuje N-Log gama za snimanje čistih klipova povećanog dinamičkog opsega. Ostale mogućnosti su snimanje visokokvalitetnih 10-bitnih fajlova preko HDMI izlaza i elektronska VR funkcija za mirno snimanje iz ruke. Focus Peaking može se koristiti za upravljanje fokusom, a dostupna je i opcija Zebra Stripes koja pomaže u otkrivanju preeksponiranih područja u kadru. Snimanje zvuka se vrši ili preko ugrađenog stereo mikrofona ili opcionim eksternim mikrofonom dok je kontrola zvuka uživo moguća preko opcionih slušalica.

273-Point Phase-Detect AF Sistem

Na senzoru se nalazi niz od 273 tačke autofokusa na bazi fazne detekcije koje pokrivaju 90% površine slike i vertikalno i horizontalno. Ovo omogućava brzo i precizno fokusiranje i za fotografisanje i za video snimanje. Široke AF zone pokrivaju veliki deo kadra što olakšava praćenje predmeta. Hibridni AF dostupan je za video snimke kako bi se obezbedilo glatko fokusiranje tokom snimanja. Pored toga, najnovija NIKKOR Z sočiva su optimizovana za tihi rad pri fokusiranju. AF za detekciju očiju omogućava vašem Nikon Z fotoaparatu da fokusira oko osobe, bilo da je ona usamljena ili u grupi ljudi. Pomoću višenamenskog birača možete da izaberete oko koje želite da fokusirate, a fotoaparat će zadržati fokus čak i kada je oko nakratko zaklonjeno.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 3.6m-dot OLED elektronsko tražilo sa 0.8x uvećanjem
  • U telo je ugrađen mehanizam za smanjenje vibracija sa 5 osa koji omogućava ekspozicija do 5x duže bez obzira na korišćeni objektiv. Ovaj sistem takođe radi sa prilagođenim objektivima kada se koristi opcioni FTZ adapter gde se koristi stabilizacija u tri ose.
  • Veliki LCD 3.2 inča sa 2.1 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
  • Jedan slot za XQD memorijsku karticu
  • Telo je izrađeno od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uticaje
  • Punjenje baterije EN-EL15b koja obezbeđuje 310 snimaka sa jednim punjenjem je moguće u aparatu preko USB porta
  • Funkcije Wi-Fi i Bluetooth su integrisane za brzo povezivanje sa bilo kojim pametnim uređajem pomoću aplikacije SnapBridge. Trenutno delite JPEG fotografije. Snimajte statične slike i video zapise daljinski.