Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon Z50 + FTZ adapter - 1 Nikon Z50 + FTZ adapter - 2 Nikon Z50 + FTZ adapter - 3
Nikon Z50 je digitalni fotoaparat bez ogledala DX formata koji je baziran na Nikon Z bajonetu. Z50 ima 20.9MP CMOS senzor APS-C formata i procesor slike EXPEED 6 koji omogućava brze performanse fotografisanja do 11fps, pouzdan hibridni AF sistem od 209 tačaka sa prepoznavanjem očiju i značajne...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
115.738 RSD 980 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Nema na stanju
Poruči
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Nikon Z50 je digitalni fotoaparat bez ogledala DX formata koji je baziran na Nikon Z bajonetu. Z50 ima 20.9MP CMOS senzor APS-C formata i procesor slike EXPEED 6 koji omogućava brze performanse fotografisanja do 11fps, pouzdan hibridni AF sistem od 209 tačaka sa prepoznavanjem očiju i značajne mogućnosti pri slabom osvetljenju jer osetljivost je moguće povećati čak do ISO 51200. Za videografe tu je UHD 4K podrška do 30fps zajedno sa Full HD mogućnošću snimanja do 120fps za slow-motion klipove. Za fino podešavanje fotografija i video zapisa može se koristiti kropovanje u fotoaparatu dok 20 Creative Picture Controls podešavanja i 10 specijalnih efekata pomažu da vaše slike dobiju jedinstveni izgled.

Dizajn tela fotoaparata je impresivno elegantan a opet dovoljno ergonomski da omogući celodnevno snimanje. OLED EVF visoke rezolucije od 2.36 miliona tačaka pogoduje radu u svetlim uslovima sa jasnim pregledom za lako kadriranje dok LCD ekran veličine 3.2" ima preklopni dizajn od 180° koji je savršen za selfie. Takođe za jednostavno deljenje tu su ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth u saradnji sa Nikon SnapBridge aplikacijom za bežični prenos fotografija i video zapisa i daljinsku kontrolu kamere sa mobilnog uređaja.

Nikon Z bajonet

Široki bajonet prečnika od 55 mm omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Kada je bajonet adapter FTZ pričvršćen na vaš Z 6 fotoaparat, možete da koristite postojeće NIKKOR objektive sa F bajonetom. Kvalitet slike se ne smanjuje. Pored toga, objektivi koji nemaju VR će dobiti više oštrine sa VR ugrađenim u fotoaparat.

20.9MP DX-Format Senzor i EXPEED 6 Procesor

CMOS senzor DX formata i rezolucije 20.9MP uparen je sa procesorom slike EXPEED 6 kako bi pružio mešavinu visoke osetljivosti, nijansiranog kvaliteta slike i velike brzine rada. Opseg osetljivosti od ISO 100-51200 omogućava rad u širokom spektru svetlosnih uslova i može se dalje proširiti do ISO 204800 da bi se nosili sa najizazovnijim situacijama. Mešavina rezolucije i veličine senzora takođe doprinosi kvalitetu slike i glatkim prelazima u boji uz smanjen nivo šuma.

Osim što poboljšava kvalitet slike, procesor EXPEED 6 omogućava veliku brzinu fotoaparata, uključujući vrhunsku kontinuiranu brzinu snimanja od 11 kadrova u sekundi ili čak 30fps pri smanjenoj rezoluciji na 8mp. RAW fajlovi su 14 bitni.

209-Point Hybrid AF Sistem

Dizajn senzora takođe uključuje hibridni sistem automatskog fokusiranja sa 209 tačaka fazne i kontrastne detekcije za brzo i tačno fokusiranje pri fotografisanju i snimanju video zapisa. Ovaj sistem fokusiranja takođe podržava AF prepoznavanje očiju koji koristi prepoznavanje lica da bi se postigao fokus na subjektima. Inteligentna AF detekcija očiju automatski fokusira oči osobe, bez obzira na to da li je sama ili u grupi ljudi. Fokus ostaje oštar čak i kada se osoba pomera.

AF tačke na senzoru pokrivaju 90% slike (približno), horizontalno i vertikalno, kako bi se obezbedila izvanredna oštrina od ivice do ivice. Subjekti se fokusiraju bez obzira na to da li su u samom centru, po strani ili u pokretu.

Nikon Z 50 fokusira tiho i ima režim tihog fotografisanja. Kada prijatelji počnu da vam traže da ponesete svoj fotoaparat na njihovo venčanje, možete da zabeležite trenutke bez ometanja atmosfere.

Video zapis

Snimanje video zapisa je moguće pri UHD 4K (3840x2160) rezoluciji pri brzinama do 30fps. Snimanje video zapisa u Full-HD rezoluciji od 1080p takođe je podržano sa brzinom do čak 120p za slow-motion efekte, a video fajlovi se mogu sačuvati na memorijskim karticama unutar kamere ili kao nekompresovani fajlovi na opcioni eksterni čitač putem HDMI izlaza. Snimanje time-lapse klipova u aparatu je takođe moguće.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 2.36m-dot OLED elektronsko tražilo sa 1.02x uvećanjem
  • Veliki LCD 3.2 inča sa 1.04 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira. Ekran je moguće rotirati za 180 stepeni.
  • Jedan slot za SD memorijsku karticu
  • Telo je izrađeno od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uticaje
  • Punjenje baterije EN-EL25 koja obezbeđuje 300 snimaka sa jednim punjenjem je moguće u aparatu preko opcionog EH-73P AC adaptera
  • Funkcije Wi-Fi i Bluetooth su integrisane za brzo povezivanje sa bilo kojim pametnim uređajem pomoću aplikacije SnapBridge. Trenutno delite JPEG fotografije. Snimajte statične slike i video zapise daljinski.

  • Nikon Z50 Mirrorless telo
  • DK-30 guma za okular