Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon Z7 II - 1 Nikon Z7 II - 2 Nikon Z7 II - 3 Nikon Z7 II - 4 Nikon Z7 II - 5 Nikon Z7 II - 6 Nikon Z7 II - 7 Nikon Z7 II - 8 Nikon Z7 II - 9 Nikon Z7 II - 10 Nikon Z7 II - 11 Nikon Z7 II - 12 Nikon Z7 II - 13 Nikon Z7 II - 14
Poboljšana obrada, veća upotrebljivost, ali i prepoznatljiv dizajn, Nikon Z 7II preuzima sve ono što je sjajno od prve verzije ovog modela i dodatno uvećava njegove mogućnosti. Posedujući BSI CMOS senzor u visokoj rezoluciji od 45,7MP u FX formatu i dvostruki procesor slike EXPEED 6. Dizajn senzora je...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
353.119 RSD 2,990 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Sandisk SD 64GB CLASS 10 EXTREME PRO 170MB/S
Nikon ORIGINAL TORBA
Nikon FTZ II Mount Adapter
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Poboljšana obrada, veća upotrebljivost, ali i prepoznatljiv dizajn, Nikon Z 7II preuzima sve ono što je sjajno od prve verzije ovog modela i dodatno uvećava njegove mogućnosti. Posedujući BSI CMOS senzor u visokoj rezoluciji od 45,7MP u FX formatu i dvostruki procesor slike EXPEED 6.

Dizajn senzora je bez optičkog low-pass filtera što omogućava veću količinu detalja a podržava izvorni nizak prag osetljivosti od ISO 64 sliku bogatu detaljima i dinamikom. Ažurirana obrada takođe daje veće brzine, uključujući neprekidno snimanje od 10fps i veći bafer za rad sa objektima u pokretu. Podržan je i UHD 4K 60p video zapis, uz mogućnost snimanja na eksterni snimač u 10-bitnom režimu pomoću režima N-Log ili HLG (HDR). Senzor takođe poseduje integrisan AF sistem sa faznom detekcijom od 493 tačke, koji sada podržava AF sa prepoznavanjem oka u režimima AF sa širokim područjem i tokom snimanja filma, i omogućava fokusiranje pri slabom osvetljenju do -4,5EV. Pored toga, 5-osno smanjenje vibracija u telu pomaže da se smanji pojava podrhtavanja fotoaparata sa bilo kojim montiranim sočivom.

Nikon Z 7II zadržava poznat fizički dizajn, međutim, ažuriran je novim interfejsom za dvostruku memorijsku karticu koji sadrži jednu CFexpress karticu tipa B i jednu SD UHS-II karticu za fleksibilnije skladištenje. OLED EVF visoke rezolucije od 3,6 miliona tačaka i zadnji ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,2 inča i sa 2,1 miliona tačaka pružaju svestranost pri kadriranju i reprodukciji, a bežična veza SnapBridge može se koristiti za daljinsko upravljanje kamerom, deljenje slika na mobilnom uređaju, čak i bežična ažuriranja firmvera.

Nikon Z bajonet

Široki bajonet prečnika od 55 mm omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Kada je bajonet adapter FTZ pričvršćen na vaš Z 6 fotoaparat, možete da koristite postojeće NIKKOR objektive sa F bajonetom. Kvalitet slike se ne smanjuje. Pored toga, objektivi koji nemaju VR će dobiti više oštrine sa VR ugrađenim u fotoaparat.

45.7MP Full-Frame BSI CMOS Senzor i Dual EXPEED 6 procesor

CMOS senzor punog formata od 45.7 MP koji ima pozadinsko osvetljenje i AF u žižnoj ravni snima izuzetno oštre slike, pune detalja. Neverovatno brz procesor slike Dual EXPEED 6 pruža slike sa malo šuma i fantastičnim dinamičkim opsegom pri visokim, ali i niskim ISO vrednostima.

Dizajn senzora sa pozadinskim osvetljenjem omogućava niži šum pri radu sa visokim ISO vrednostima do osnovnih ISO 25600. Ultrabrz dualni procesor omogućava veliku brzinu neprekidnog snimanja od 10fps u RAW formatu za do 50 snimaka.

Video zapis

Nikon Z 7II je multimedijalna kamera sa ozbiljnim sposobnostima snimanja video zapisa. UHD 4K video snimanje je moguće do 60p, a Full HD 1080p video snimanje je takođe podržano do 120p za usporenu reprodukciju. Video fajlovi se mogu sačuvati na memorijskim karticama u fotoaparatu ili kao nekompresovana datoteka na opcioni eksterni snimač  putem HDMI izlaza.

Napredne video funkcionalnosti pridodane su uz Z 7II, uključujući N-Log gamma za snimanje flat-looking zapisa koji maksimalizuje dinamički opseg i HLG (HDR) za snimanje HDR-ready zapisa. Ostali dodaci su mogućnost emitovanja visokokvalitetnih 10-bitnih podataka preko HDMI-a i elektronska VR funkcija za glatko snimanje iz ruke. Focus Peaking može se koristiti za olakšavanje manualnog fokusiranja, a dostupna je i opcija Zebra Stripes koja pomaže u otkrivanju preeksponiranih područja u kadru. Snimanjem zvuka može se upravljati pomoću ugrađenog stereo mikrofona ili se može dodati dodatni eksterni mikrofon preko 3,5mm stereo priključka za veću kontrolu nad kvalitetom zvuka, a kontrola uživo moguća je putem priključka za slušalice.

493-Point Phase-Detect AF Sistem

Na senzoru se nalazi niz od 493 tačke autofokusa na bazi fazne detekcije koje pokrivaju 90% površine slike i vertikalno i horizontalno. Ovo omogućava brzo i precizno fokusiranje i za fotografisanje i za video snimanje. Široke AF zone pokrivaju veliki deo kadra što olakšava praćenje predmeta. Hibridni AF dostupan je za video snimke kako bi se obezbedilo glatko fokusiranje tokom snimanja. Pored toga, najnovija NIKKOR Z sočiva su optimizovana za tihi rad pri fokusiranju. AF za detekciju očiju omogućava vašem Nikon Z fotoaparatu da fokusira oko osobe, bilo da je ona usamljena ili u grupi ljudi. Pomoću višenamenskog birača možete da izaberete oko koje želite da fokusirate, a fotoaparat će zadržati fokus čak i kada je oko nakratko zaklonjeno. AF sistem je unapređen sa detekcijom oka i lica kako za ljude tako i za životinje u Wide-Area AF modu i za fotografisanje i za video snimanje.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 3.6m-dot OLED elektronsko tražilo sa 0.8x uvećanjem
  • U telo je ugrađen mehanizam za smanjenje vibracija sa 5 osa koji omogućava ekspozicija do 5x duže bez obzira na korišćeni objektiv. Ovaj sistem takođe radi sa prilagođenim objektivima kada se koristi opcioni FTZ adapter gde se koristi stabilizacija u tri ose.
  • Veliki LCD 3.2 inča sa 2.1 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
  • Jedan slot za CFexpress Type B/XQD i jedan za UHS-II SD memorijsku karticu
  • Telo je izrađeno od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uticaje
  • Funkcije Wi-Fi i Bluetooth su integrisane za brzo povezivanje sa bilo kojim pametnim uređajem pomoću aplikacije SnapBridge.
  • Nikon Z 7II Mirrorless telo
  • Zakačka za HDMI/USB kabl