Poređenje proizvoda ( od 3 )
Canon EOS R6 - 1 Canon EOS R6 - 2 Canon EOS R6 - 3 Canon EOS R6 - 4 Canon EOS R6 - 5
Za svakodnevno profesionalno fotografisanje sa visokim zahtevima, Canon EOS R6 je svestran alat koji će jednako odgovarati i fotografima i videografima. Ovaj mirrorless fototaparat je baziran na rafiniranom CMOS senzoru od 20MP i DIGIC X procesoru, koji nude brzo snimanje do 12 fps sa mehaničkim i 20fps sa...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
295.250 RSD 2,500 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Canon EOS R6
Viltrox EF-R2 adapter Canon EF na Canon RF CONTROL RING
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Za svakodnevno profesionalno fotografisanje sa visokim zahtevima, Canon EOS R6 je svestran alat koji će jednako odgovarati i fotografima i videografima. Ovaj mirrorless fototaparat je baziran na rafiniranom CMOS senzoru od 20MP i DIGIC X procesoru, koji nude brzo snimanje do 12 fps sa mehaničkim i 20fps sa elektronskim zatvaračem, video snimanje u 4K60 i široku opseg osetljivosti do ISO 204800. Takođe poseduje i stabilizaciju slike u 5 osa na bazi senzora kako bi se postigli oštri snimci pri radu u uslovima slabog osvetljenja.

Mehanizam zatvarača na modelu EOS R6 doteran je tako da ima mekši, ali ohrabrujuće zadovoljavajući zvuk za koji je manje verovatno da će privući pažnju subjekta. Optimizovan je za brzo snimanje i testiran na 300.000 okidanja. Zatvarač takođe možete da podesite tako da ostane otvoren ili zatvoren dok menjate objektive ili isključujete fotoaparat – tako da štiti senzor ili da ostane spreman za akciju.

Canon RF bajonet

Inženjeri kompanije Canon su preradili sistem za montažu EF objektiva specijalno za sistem EOS R uz jedinstveni spoj sa 12 pinova. Ta inovacija je suštinski poboljšala komunikaciju između fotoaparata i objektiva, tako da su brži na modelu EOS R nego što je pre bilo moguće.

RF sistem za montažu objektiva je veoma širok i ima malu dubinu od nosača do senzora. Dizajn omogućava objektivima da budu bližu senzoru, što je omogućilo pravljenje brže, svetlije i kvalitetnije optike sa performansama bez premca.

20MP Full-Frame CMOS Senzor i DIGIC X procesor

EOS R6 koristi CMOS senzor od 20 megapiksela Canon proizvodnje. Senzor obezbeđuje vrhunske performanse i na visokoj ISO osetljivosti i na velikoj rezoluciji, u kombinaciji sa širokim dinamičkim opsegom. Daje fotografije visoke rezolucije i neprevaziđenog kvaliteta i dubine i može da snima bogate detalje sa malom količinom šuma do neverovatnih ISO 204800.

Za fotoreportere i fotografe koji se bave venčanjima i putovanjima a žele da uhvate spontane i brze radnje, EOS R6 ima munjevito uzastopno snimanje od 12 kadrova u sekundi sa mehaničim zatvaračem i čak 20fps sa elektronskim. Fotoaparat koristi iskustvo kompanije Canon u tehnologiji brzog očitavanja i DIGIC X procesor da ostvari ravnotežu između velikog broja piksela i agilnosti pri fotografisanju. EOS R ima veliku međumemoriju i velike brzine upisa na USH-II SD karticu, pa ne morate da čekate da fotoaparat „dođe daha“.

Dual Pixel CMOS II

Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne subjekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada. Oštrina je baš tamo gde je potrebna, a vi ćete snimati sa pouzdanjem jer znate da EOS R6 radi poput profesionalca.

Automatski fokus fotoaparata pokreće DIGIC X procesor, koji koristi veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem za prepoznavanje i praćenje očiju, lica, glave i tela subjekta. Ljudi su oštri čak i iz profila ili samo kada je vidljivo jedno oko. A ako se subjekat okrene na trenutak – na primer, kada fotografišete dinamičan sport – EOS R6 nastavlja da prati glavu ili telo kako bi mu lice bilo oštro kada se ponovo okrene prema vama.

AF sistem Dual Pixel CMOS II u ovom fotoaparatu toliko je osetljiv da može da fokusira za samo 0,05s i da funkcioniše pri nivoima svetla do čak -6,5 EV, što je približno ekvivalentno svetlosti koju daje polumesec. EOS R6 je prvi EOS koji pruža taj nivo osetljivosti, što mu omogućava da fokusira sa maksimalnim otvorima blende do samo f/22, pa možete da koristite telekonvertere sa objektivima sa relativno malim otvorom blende, uključujući naše izuzetno prenosive supertelefoto objektive, kao što su RF 800MM F11 IS STM i RF 600MM F11 IS STM.

EOS R6 omogućava podešavanje fokusa, pa fotografi mogu da kreiraju kompozitne slike sa slaganjem fokusa i mnogo većom dubinom polja nego što je moguće dobiti samo pomoću malih otvora blende. To je naročito korisna tehnika za slike izbliza ili makro slike, gde je dubina polja prirodno mala.

U režimu podešavanja fokusa, EOS R6 snima niz kadrova pomoću jednog pritiska na dugme, počevši od navedene razdaljine za fokusiranje, uz inkrementalno pomeranje ka beskonačnosti sa svakim snimkom. Ova serija slika može da se „složi“ u finalnu kompozitnu sliku u post-produkciji pomoću softvera kao što je Digital Photo Professional, koji se dobija sa fotoaparatom.

4K60 Raw i FullHD120 Video zapis

EOS R6 ima specifikacije za video koje mogu da podrže ozbiljan radni proces za pravljenje filmova. Opcije Canon Log i HDR PQ videografima omogućavaju da zabeleže veći dinamički opseg, a interno je podržano 10-bitno 4:2:2 snimanje visokog kvaliteta na bilo koju od dve UHS-II SD memorijske kartice u fotoaparatu.

EOS R6 može da snima video sa različitim rezolucijama i brzinama u kadrovima, u zavisnosti od izgleda i doživljaja koje želite da postignete.

Pomoću 4K UHD rezolucije filmadžije mogu da zabeleže izvanrednu jasnoću i detalje, kao i da odaberu neku od dostupnih brzinu u kadrovima:
• 23,98p za kinematografski izgled i doživljaj
• 25p i 30p za normalnu reprodukciju
• 50p i 60p za glatku reprodukciju kretanja dinamičnih subjekata ili za kreiranje efekata usporenog kretanja upola brzine

Kada snimate u Full HD rezoluciji, dostupne su dodatne opcije:
• 100p i 120p za još glatkiju reprodukciju subjekata koji se veoma brzo kreću, kao i za ekstremne efekte usporenog kretanja pri četvrtini normalne brzine.*

Pored standardnog tajmera intervala za fotografije, EOS R6 takođe podržava snimanje 4K i Full HD filmova sa ubrzanim protokom vremena. To videografima omogućava da beleže promene u sceni mnogo sporije od uobičajenog, kao i da ih upoređuju sa materijalom u realnom vremenu i usporenim materijalom.

Zvuk se ne snima kada snimate u Full HD 100/120p

EOS R6 pruža opciju snimanja uz Canon Log 1, za rezultate koji održavaju detalje i istaknutim delovima i senkama prilikom snimanja u uslovima sa visokim kontrastom. Materijal snimljen uz Canon Log 1 lako se doteruje u radnim procesima uređivanja u post-produkciji, što olakšava primenu određenog izgleda ili profila boja, kao i uklapanje boja sa materijalom snimljenim u istom formatu pomoću drugih kamera.

EOS R6 sada podržava kodek H.265, uz tradicionalniji H.264. Ovo omogućava 10-bitno 4:2:2 snimanje za izvanredan kvalitet slike, uz interno snimanje na SD memorijske kartice ili eksterno na snimač pomoću mikro HDMI izlaza.

Sensor-Shift Stabilizacija Slike

EOS R6 poseduje stabilizaciju slike u pet osa, koja nadoknađuje do impresivnih osam blendi dužu ekspoziciju za zaista efikasnu kompenzaciju podrhtavanja fotoaparata.

Wi-Fi i Bluetooth povezivanje

EOS R6 ima ugrađeni Wi-Fi i uvek uključeni Bluetooth male potrošnje energije, što omogućava održavanje stalne veze sa kompatibilnim pametnim uređajima. Da biste pregledali i birali slike na SD kartici fotoaparata i delili ih sa publikom onlajn, samo pokrenite aplikaciju Canon Camera Connect na kompatibilnom smartfonu ili tabletu*, a fotoaparat će trenutno uspostaviti Wi-Fi vezu i omogućiti vam da prebacite željene datoteke slika, kao i da po potrebi dodajete GPS informacije. Takođe možete daljinski da snimate sa pametnog uređaja ili da konfigurišete EOS R6 za automatsko prebacivanje slika kako bi se slike automatski slale na uređaj dok ih snimate.

  • Canon EOS R6 Mirrorless telo