Poređenje proizvoda ( od 3 )
Art.Id: CANONEOSR
Canon EOS R - 1 Canon EOS R - 2 Canon EOS R - 3 Canon EOS R - 4
Canon EOS R postavlja standard za buduće manje, lakše fotoaparate punog formata. Unutar njegovog prilagodljivog kućišta od legure magnezijuma kriju se novi nivoi EOS performansi. Uz veliku brzinu i široki sistem za montažu objektiva, Canon EOS R je fotoaparat sa izmenjivim objektivima kompatibilan sa...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
188.960 RSD 1,600 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Art.Id: CANONEOSR
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Canon EOS R postavlja standard za buduće manje, lakše fotoaparate punog formata. Unutar njegovog prilagodljivog kućišta od legure magnezijuma kriju se novi nivoi EOS performansi. Uz veliku brzinu i široki sistem za montažu objektiva, Canon EOS R je fotoaparat sa izmenjivim objektivima kompatibilan sa novom erom RF objektiva koji su dizajnirani tako da rade na optimalnoj razdaljini od senzora punog formata. Ova kombinacija optike visokih performansi i revolucionarnog sistema za montažu objektiva daje zaista kreativan fotoaparat koji pomera granice fotografije i snimanja videa. Canon EOS R može da se pohvali Dual Pixel CMOS AF senzorom punog formata od 30,3 MP koji fokusira bez kompromisa zahvaljujući naprednom sistemu za faznu detekciju, DIGIC 8 procesoru i ugrađenoj tehnologiji Digital Lens Optimizer. Za fotografe i filmadžije koji već poseduju asortiman EF i EF-S objektiva, Canon EOS R nudi punu kompatibilnost pomoću adaptera, bez opadanja performansi ili kvaliteta. Asortiman Speedlite bliceva kompanije Canon nudi fleksibilne i kreativne mogućnosti osvetljenja, dok EOS dodatna oprema otvara vrata ka većoj kreativnosti.

Canon EOS R ima isti udobni rukohvat koji je dostupan na EOS DSLR fotoaparatima, uz visok nivo prilagodljivosti. Inovacije poput višefunkcionalne dodirne trake, elektronskog tražila visoke rezolucije i ekrana sa promenljivim uglom čine ga fotoaparatom koji je dizajniran za veoma jednostavan i intuitivan rad.

Dizajniran je za fotografe i videografe u pokretu. Uvek uključena Bluetooth veza male potrošnje omogućava uparivanje smartfona, a ugrađeni Wi-Fi pruža trenutno deljenje pomoću usluga informatičkog oblaka. Za dodatni nivo kreativnosti, udaljeno snimanje i deljenje veze pružaju još veću slobodu.

Canon RF bajonet

Inženjeri kompanije Canon su preradili sistem za montažu EF objektiva specijalno za sistem EOS R uz jedinstveni spoj sa 12 pinova. Ta inovacija je suštinski poboljšala komunikaciju između fotoaparata i objektiva, tako da su brži na modelu EOS R nego što je pre bilo moguće.

RF sistem za montažu objektiva je veoma širok i ima malu dubinu od nosača do senzora. Dizajn omogućava objektivima da budu bližu senzoru, što je omogućilo pravljenje brže, svetlije i kvalitetnije optike sa performansama bez premca.

30.3MP Full-Frame CMOS Senzor i DIGIC 8 procesor

EOS R koristi CMOS senzor od 30,3 megapiksela Canon proizvodnje. Senzor obezbeđuje dobre performanse i na visokoj ISO osetljivosti i na velikoj rezoluciji, u kombinaciji sa širokim dinamičkim opsegom. Daje fotografije visoke rezolucije i neprevaziđenog kvaliteta i dubine i može da snima bogate detalje sa malom količinom šuma do neverovatnih ISO 40.000.

EOS R koristi i funkciju Dual Pixel RAW, prvi put upotrebljenu u EOS 5D Mark IV. Uz softver Canon Digital Photo Professional, omogućava da precizno podesite oštrinu i promenite tačku gledanja ili bokeh prednjeg plana za bolji rezultat u postprodukciji.

Za fotoreportere i fotografe koji se bave venčanjima i putovanjima a žele da uhvate spontane i brze radnje, EOS R ima munjevito uzastopno snimanje od 8 kadrova u sekundi. Fotoaparat koristi iskustvo kompanije Canon u tehnologiji brzog očitavanja i DIGIC 8 procesor da ostvari ravnotežu između velikog broja piksela i agilnosti pri fotografisanju. EOS R ima veliku međumemoriju i velike brzine upisa na USH-II SD karticu, pa ne morate da čekate da fotoaparat „dođe do daha“.

Video zapis

Inovativna tehnologija sistema EOS R omogućava da vam EOS R podigne veštine snimanja filmova na novi nivo. Pravite spektakularne 10-bitne filmove rezolucije 4K sa kristalnim detaljima, jednim dodirom dugmeta.

EOS R sadrži Canon Log, podešavanje za snimanje čija je namena da poveća dinamički opseg za 800 procenata, čime se ekstremno smanjuje gubitak detalja u najtamnijim i najsvetlijim delovima slike. Kad koristite Canon Log na EOS R-u, ISO vrednost 400 daje izuzetno širok dinamički opseg od 12 koraka sa neutralnim kontrastom, savršen za snimanje po nezgodnom svetlu pri čemu je potrebno snimiti svaki element scene. Izaberite Canon Log kad znate da će snimak proći kroz gradaciju u postprodukciji, da biste izvukli bogate boje i neverovatan nivo detalja.

Dual Pixel RAW

Dual Pixel RAW omogućava fotografima da snime sve informacije koje jedinstvena arhitektura piksela senzora može da pruži, pružajući način da se tačna podešavanja izvrše nakon snimanja slike. Ova podešavanja uključuju fino podešavanje fokusa koje vam omogućava da uvek malo prilagodite tačku fokusiranja kako biste otkrili dodatne detalje ili pomerili DOF. Ova mogućnost zahteva upotrebu softvera Digital Photo Professional 4.5 kompanije Canon.

Dizajn tela aparata

 • Integrisano 3.69m-dot OLED elektronsko tražilo ima 0.71x uvećanje
 • Veliki LCD 3.15 inča sa 2.1 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
 • Gornji displej omogućava brzo podešavanje parametara
 • Multi-Function Bar sa mogućnočću kustomizacije
 • Jedan slot za SD memorijsku karticu
 • Telo od legure magnezijuma je otporno na vremenske uticaje i olakšava rad u otežanim uslovima.
 • Ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth omogućavaju bežično deljenje, kontrolu i prenos slike sa kompatibilnim pametnim uređajem preko Canon Camera Connect aplikacije

Ostale mogućnosti fotoaparata:

 • Fotografije mogu biti sačuvane kao Compact Raw (C-RAW / .CR3) što omogućava manju veličinu fajlova
 • Digital Lens Optimizer tehnologija kompenzuje niz optičkih nedostataka objektiva uključujući hromatske aberacije, distorzije, vinjete i difrakciju, a fotoaparat može da memoriše podatke o objektivima kako ne bi bilo potrebno da ih ponovo registrujete pre svake upotrebe.

 • Canon EOS R Mirrorless telo
 • EOS EF- EOS RF adapter ne ide u kompletu
 • Zaštita kabla