Poređenje proizvoda ( od 3 )
Art.Id: 4960759904171
Nikon D780 - 1 Nikon D780 - 2 Nikon D780 - 3 Nikon D780 - 4
Kombinujući savremeni pristup snimanju sa tradicionalnom formom i funkcijom, Nikon D780 je svestran DSLR izuzetan u foto i video aplikacijama. Uz CMOS senzor punog formata od 24.5MP, mogući su snimci visoke rezolucije i velike količine detalja kao i snimanje video 4K zapisa, a senzor odlikuje BSI dizajn...
Pročitajte ceo opis
Stara cena: 264.544 RSD 2,240
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
240.924 RSD 2,040 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR
Nikon D780
Uštedi
Art.Id: 4960759904171
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno


Kombinujući savremeni pristup snimanju sa tradicionalnom formom i funkcijom, Nikon D780 je svestran DSLR izuzetan u foto i video aplikacijama. Uz CMOS senzor punog formata od 24.5MP, mogući su snimci visoke rezolucije i velike količine detalja kao i snimanje video 4K zapisa, a senzor odlikuje BSI dizajn za povećanu jasnoću i smanjen nivo šuma kako bi odgovarao radu u različitim uslovima osvetljenja. Ovaj senzor takođe omogućava širok opseg osetljivosti od ISO 100-51200, koji se može proširiti na ISO 50-204800, zajedno sa brzom brzinom snimanja od 7 fps sa tražilom do 12 fps u live-view prikazu. Dostupno je i snimanje u Full HD rezoluciji do 120 fps, zajedno sa integrisanim N-Log Gamma i HLG podešavanjima za profinjenu kontrolu boja.

AF sistem sa 51 tačkom fazne detekcije koji uključuje 15 tačaka unakrsnog tipa za veću tačnost u uslovima slabog osvetljenja je dostupan kada se radi sa optičkim tražilom. Kada radite u live-view prikazu ili snimate video zapis, koristi se hibridni AF sistem od 273 tačke koji spaja tačke fazne detekcije na senzoru i sistem za detekcije kontrasta za brze performanse i odlično praćenje predmeta, uključujući AF podršku za prepoznavanje očiju.

24.5MP FX-Format BSI CMOS i EXPEED 6 Procesor

Full-frame 24.5MP CMOS senzor pruža izuzetan kvalitet slike sa impresivnim perfomansama pri visokim ISO vrednostima. BSI (back-illuminated) dizajn senzora omogućuje širok dinamički opseg sa sjajnim performansama pri svim vrednostima osetljivosti obezbeđuje slike izvanredne oštrine i bogatih tonova. ISO opseg od 100–51200 može da se proširi do 50-204800. Procesor EXPEED 6 poboljšava sveukupne performanse fotoaparata i daje izvanredne rezultate. Maksimalna brzina fotografisanja je 7 fps sa tražilom i 12 fps u live-view prikazu.

Video zapis

Zahvaljujući rezoluciji 6K senzora slike, D780 proizvodi 4K/UHD segmente filma sa izuzetno visokom rezolucijom pri 30p/25p/24p bez faktora isecanja. Možete da snimate Full HD usporene segmente filma u fotoaparatu pri brzinama do 120p, sa zvukom. Takođe možete da snimate segmente filma u DX formatu sa 50p/60p slika u sekundi. Brzina AF i AF praćenje mogu da se podese tokom snimanja i postoje četiri režima AF-oblast za video zapise.

Sačuvajte do 12 podešavanja dinamičkog opsega za veću fleksibilnost tokom uređivanja i nijansiranja. Snimanje u N-Log formatu pri visokoj 10-bitskoj dubini zapisa boja omogućava vam da pribavite 4x više informacija u odnosu na standardni 8-bitni snimak.

Možete da kreirate spektakularne 4K/UHD intervalske filmove na samom fotoaparatu. Ujednačavanje ekspozicije smanjuje varijacije između slika, pružajući besprekorne prelaze. Bešumno intervalsko fotografisanje sprečava mehaničko zamućenje i šum zatvarača. Merenje pri slabom osvetljenju može da se proširi na -3 EV, a brzina zatvarača može da se poveća do 900s.

51-Point Advanced Multi-CAM 3500FX II AF Sistem

AF sistem omogućava izvanrednu preciznost fokusiranja. Može se konfigurisati podešavanjem pokrivanja od 9, 21 i 51 tačke i osetljiv je do -3 EV (ISO 100, 20°C). Omogućava brzo zaključavanje fokusa i proširenu opciju „čuvanja prema orijentaciji“. Petnaest unakrsnih senzora u centru je kompatibilno sa AF NIKKOR objektivima sa blendom od f/5,6 ili većom, a jedanaest tačaka centralnog fokusa je kompatibilno sa otvorom blende od f/8.

Pri fotografisanju u živom prikazu slike, Hibridni AF sistem sa 273 tačke pokriva približno 90% slike horizontalno i približno 90% vertikalno. Sistem je osetljiv do -5 EV kada se fotografiše pomoću objektiva sa maksimalnim otvorom blende od f/1,4 ili većim. Za posebno mračne scene možete da aktivirate AF u uslovima lošeg osvetljenja i da fotografišete do -7 EV uz funkciju AE. Nagibni monitor omogućava kreativno korišćenje uglova i pruža okidanje na dodir i AF.

AF sistem sa detekcijom očiju može da fokusira oči subjekta – i zadrži fokus. Bez obzira na to da li je on sam ili u grupi ljudi. Pomoću višenamenskog birača možete da izaberete oko koje želite da fokusirate, a fotoaparat će zadržati fokus, čak i ako se subjekat neprekidno kreće.

Prepoznavanje scena i merenje ekspozicije

Inteligentni sistem prepoznavanja scena zajedno sa 3D Color Matrix Metering III sistemom merenja ekspozicije koristi RGB senzor od 180000 piksela za procenu i analizu svih aspekata u sceni, uključujući svetlinu, kontrast, udaljenost predmeta i boje u scene, kako bi se brzo utvrdila tačna postavka ekspozicije i balansa belog i kako bi se najbolje prikazala scena. Prikupljene informacije se takođe proveravaju na referentnim slikama kako bi se osigurala konzistentnost slike za slikom s obzirom na ekspoziciju, balans belog, i-TTL postavku blica i performanse AF-a za praćenje predmeta.

Dizajn tela aparata

 • Nikon D750 posduje čvrsto telo, otporno na vremenske uslove i spreman je za rad u bilo kom okruženju. Duboki rukohvat omogućava bezbedno držanje fotoaparata, bez obzira na veličinu vaših ruku, te olakšava ugodno držanje fotoaparata tokom dugih vremenskih perioda, bez umaranja.
 • LCD touchscreen ekran od 3.2 inča i sa 2.360.000 tačaka, sa mogućnošću podešavanja nagiba i antirefleks slojem omogućava prilagodljivo i lako rukovanje u svim uslovima.
 • Tražilo visokih performansi sa približno 100% pokrivanja slike i 0.7x uvećanjem
 • Dva slota za SD kartice omogućavaju besprekoran doživljaj prilikom fotografisanja. Oba slota za kartice su kompatibilna sa UHS-II karticama velikog kapaciteta.
 • EN-EL15b lithium-ion baterija omogućava približno 2260 snimaka po jednom punjenju.
 • Integrisani Wi-Fi i Bluetooth omogućavaju povezivanje sa pametnim uređajima preko Nikon SnapBridge aplikacije za daljinsko
  upravljanje fotoaparatom ili prenos fajlova.

 • Nikon D780 DSLR telo
 • AN-DC21 kaiš za aparat
 • DK-31 guma za okular