Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon D500 - 1 Nikon D500 - 2 Nikon D500 - 3 Nikon D500 - 4
Kao vodeći model u Nikonovoj DSLR liniji DX formata D500 odlikuju robusna fizička konstrukcija, pogodne mogućnosti snimanja i kompaktniji, elegantniji dizajn od FX formatnih DSLR fotoaparata. Baziran na CMOS senzoru od 20,9MP i procesoru slike EXPEED 5, ovaj fotoaparat privlači i fotografe i...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
170.064 RSD 1,440 Prebaci u EUR
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Kao vodeći model u Nikonovoj DSLR liniji DX formata D500 odlikuju robusna fizička konstrukcija, pogodne mogućnosti snimanja i kompaktniji, elegantniji dizajn od FX formatnih DSLR fotoaparata. Baziran na CMOS senzoru od 20,9MP i procesoru slike EXPEED 5, ovaj fotoaparat privlači i fotografe i videografe, zahvaljujući brzini neprekidnog fotografisanja od 10 fps i mogućnostima snimanja u 4K UHD. Senzor i procesor omogućuju nativni opseg osetljivosti do ISO 51200, koji se može dodatno proširiti na ISO 164000 za rad u mračnim i teškim uslovima osvetljenja. D500 takođe karakteriše Multi-CAM 20K sistem sa 153 AF tačke koji ima 99 tačaka krstastog tipa za brze performanse i precizne mogućnosti praćenja predmeta.

Ovaj napredni DSLR poseduje LCD ekran osetljiv na dodir od 3,2 inča, sa 2.36 miliona tačaka, koji pruža komfor pri rad iz visokog i niskog ugla. Takođe je integrisana unapređena verzija SnapBridge-a koja omogućava Wi-Fi + NFC povezivanje, kao i Bluetooth tehnologiju za povezivanje vašeg mobilnog uređaja za bežično deljenje slike. Nikon D500 je izrađen od legure magnezijuma koja je otporna na vremenske uticaje i olakšava rad u otežanim uslovima.

20.9MP DX-Format Senzor i EXPEED 5 Procesor

CMOS senzor DX formata i rezolucije 20.9MP uparen je sa procesorom slike EXPEED 5 kako bi pružio mešavinu visoke osetljivosti, nijansiranog kvaliteta slike i velike brzine rada. Opseg osetljivosti od ISO 100-51200 omogućava rad u širokom spektru svetlosnih uslova i može se dalje proširiti na ISO 50-164000 (Lo 1 do Hi 5) da bi se nosili sa najizazovnijim situacijama. Mešavina rezolucije i veličine senzora takođe doprinosi kvalitetu slike i glatkim prelazima u boji uz smanjennivo šuma.

Osim što poboljšava kvalitet slike, procesor EXPEED 5 omogućava veliku brzinu fotoaparata, uključujući vrhunsku kontinuiranu brzinu snimanja od 10 kadrova u sekundi uz stalno fokusiranje i merenje ekspozicije. Do 200 kadrova može biti snimljeno u jednom nizu, čak i kada snimate 14-bitne bez gubitaka kompresovane RAW fajlove.

Video zapis

Nikon D500 podržava 4K UHD snimanje video zapisa brzinom od 30, 25 i 24 fps i Full HD / HD snimanje do 60 fps, uz mogućnost snimanja klipova na memorijske kartice ili kao nekompresovane fajlove na opcioni eksterni snimač putem HDMI izlaza. Tri opcije zone senzora za snimanje video zapisa su omogućene:

 • 4K UHD format video zapisa omogućava 1.5x povećanje efektivne žižne daljine objektiva koji se koristi i rezervisan je za snimanje 4K 3840 x 2160 klipova.
 • 1.3x krop DX senzora koristi se za snimanje FULL HD i HD video zapisa.
 • DX format slike koristi potpunu širinu senzora i koristi se za snimanje video zapisa Full HD 1920x1080 i HD 1280x720 rezolucija. Ovo podešavanje je pogodno za plitku dubinsku oštrinu i pruža najširi vidni ugao.

153-Point Multi-CAM 20K Autofokus Sistem

Multi-CAM 20K je AF sistem koji sadrži 153 tačke fazne detekcije, uključujući 99 krstastih senzora za bolje prepoznavanje predmeta, a 55 tačaka je tu za veću slobodu kadriranja. Pri korištenju super telefoto objektiva i telekonvertera, 15 tačaka uključujući 9 tačaka koje se mogu birati, kompatibilne su sa efektivnim otvorom blende f/8 a sve 153 tačke podržavaju rad sa efektivnim otvorima f/5.6 ili svetlijim. Sve tačke mogu da fokusiraju do -3 EV dok centralna AF tačka ima osetljivost od -4 EV za rad u vrlo mračnim situacijama sa niskim kontrastom.

Dizajn tela aparata

 • Mogućnosti snimanje fajlova uključuju dupliranje fajlova u fotoaparatu i mogućnost odvajanja RAW i JPEG fajlova na različite kartice SD i XQD.
 • Veliki LCD monitor osetljiv na dodir od 3,2" ima visoku rezoluciju od 2,36 miliona tačaka za jasno i preizno snimanje uživo. Osetljivost na dodir omogućava i da odaberete tačku fokusa ili područje za podešavanje ravnoteže beline. Ekran se takođe može koristiti kao tastatura za brzo unošenje beleški, informacija o autorskim pravima ili IPTC informacija.
 • Svetlo optičko tražilo (pentaprizma) nudi 100% pokrivenost kadrova i 1.0x uvećanje i uključuje elektronski prikazni sistem za pružanje informacija o snimanju za besprekorno podešavanje postavki fotoaparata bez uklanjanja oka sa tražila.
 • Telo od legure magnezijuma je otporno na vremenske uticaje i olakšava rad u otežanim uslovima.
 • Litijum-jonska baterija EN-EL15 pruža približno 1240 snimaka po punjenju.

Ostale mogućnosti fotoaparata:

 • Dostupne su tri varijante automatskog balansa belog: Auto 0, koji održava prirodne vrednosti bele boje u bilo kom stanju osvetljenja; Auto 1, koji održava balans boja između objekta i okolnog osvetljenja; i Auto 2, koji boje prirodne topline i zadržava boje različitih vrsta osvetljenja.
 • Redukcija treperenja unutar aparate dostupno je za snimanje fotografija i snimanje filmova.
 • Tri različite veličine RAW fajlova mogu se koristiti u zavisnosti od vaših potreba; srednje i male veličine RAW fajla su 12-bitne sa kompresijom bez gubitaka dok je najveća veličina 14-bitna nekompresovana ili kompresovana bez gubitaka.
 • Spot kontrola balansa belog omogućava jednostavno postavljanje istog tako što na displeju postavimo zonu u kojoj treba da bude belo. Pored toga, 1-6 unapred podešenih podešavanja balansa belog može se sačuvati za lakše prebacivanje između različitih izvora svetlosti.
 • D500 je kompatibilan sa radio-upravljanim sistemom Advanced Wireless Lighting koji omogućava rad sa opcionim WR-R10 kontrolerom i WR-A10 prijemnikom koji zajedno sa SB-5000 blicem omogućavaju intuitivno, kontrolisano bežično snimanje blicem.
 • Picture control modovi vam omogućavaju da podesite predefinisane izglede slike unutar kamere i uključuju: Landscape, Monochrome, Neutral, Portrait, Standard, Vivid, Flat i korisnička podešavanja.
 • Nikon D500 DSLR telo
 • USB zakačka za kabl
 • HDMI zakačka za kabl