Poređenje proizvoda ( od 3 )
Canon EOS 7D Mark II - 1 Canon EOS 7D Mark II - 2 Canon EOS 7D Mark II - 3 Canon EOS 7D Mark II - 4
Dizajniran za brzinu, 7D Mark II se odlikuje APS-C CMOS senzorom rezolucije 20.2MP, dualnim procesorom slike DIGIC 6 i brzinom neprekidnog snimanja od 10fps. AF sistem fazne detekcije sa 65 tačaka i tehnologija Dual Pixel CMOS AF omogućavaju brze i tačne performanse fokusiranja kako pri radu sa optičkim...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
129.360 RSD 1,100 Prebaci u EUR
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Dizajniran za brzinu, 7D Mark II se odlikuje APS-C CMOS senzorom rezolucije 20.2MP, dualnim procesorom slike DIGIC 6 i brzinom neprekidnog snimanja od 10fps. AF sistem fazne detekcije sa 65 tačaka i tehnologija Dual Pixel CMOS AF omogućavaju brze i tačne performanse fokusiranja kako pri radu sa optičkim tražilom tako i za rad u live-view modu. Kombinacija dualnih procesora slike zajedno sa CMOS senzorom doprinosi poboljšanoj osetljivosti pri slabom osvetljenju do osnovnih ISO 16000, koji je dodatno proširiv na ISO 51200. 7D Mark II brzo deluje u nizu izazovnih situacija i iako se idealno snalazi kao alat za sportske fotografe i fotografe divljine i alata za videografe.

Canon 7D Mark II snima video zapis Full-HD 1080p rezolucije u višestrukim brzinama kadrova do 60fps. Pored snimanja na interne memorijske kartice, nekomprimirani video snimci se mogu snimiti i na opcione eksterne snimače putem HDMI veze. Custom Movie Servo AF, kome pomaže sistem Dual Pixel CMOS AF-a, omogućava kontrolu brzine i osetljivosti kontinuiranog fokusiranja pokretnih objekata tokom video snimanja.

Telo aparata je veoma robusno, napravljeno od legure magnezijuma i otporno na prašinu i različite vremenske uslove. Sadrži izdržljiv mehanizam zatvarača testiran na do 200.000 okidanja. Fiksni 3-inčni LCD ekran Clear Viev II sa 1 milion tačaka zajedno sa svetlim optičkim tražilom obezbeđuju svestrane mogućnosti kadriranja i reprodukcije. Prilagođeni tasteri su postavljaju na telu aparata radi personalizovane kontrole nad različitim podešavanjima dok ugrađeni GPS modul automatski ugrađuje podatke o lokaciji u fajlove za geografsko označavanje slika tokom snimanja.

20.2MP APS-C CMOS Senzor i Dual DIGIC 6 Procesori

Posedujući CMOS senzor APS-C formata od 20.2 megapiksela i Dual DIGIC 6 procesore slike, 7D Mark II je u stanju da proizvede fotografije visoke rezolucije, pune detalja i video visoke rezolucije 1080p sa značajnom osetljivošću i minimalnim šumom. Izvorni ISO raspon 100-16000, koji se dalje može proširiti na ISO 51200, pogodan je za rad u teškim svetlosnim uslovima, a procesorska snaga DIGIC 6 procesora takođe doprinosi glatkim prelazima boja i gradaciji tonova.

Dvojni dizajn procesora dodatno koristi sistemu za obradu slika povećavanjem brzine, što omogućava neprekidno snimanje od 10fps za preko 1000 JPEG-ova, 31 RAW-a ili 19 RAW + JPEG fajlova, uz maksimalnu brzinu zatvarača od 1/8000 sec. Maksimalna brzina sinhronizacije blica je 1/250s. Uz to, vreme kašnjenja zatvarača je 0.05s a vreme pokretanja aparata samo 0.1s.

65-Point All-Cross Type AF i Dual Pixel CMOS AF Sistemi

Kad fotografišete sa optičkim tražilom, koristi se sistem za automatsko fokusiranje fazne detekcije sa 65 tačaka koji omogućava široku pokrivenost kadra za precizno i brzo fokusiranje. Središnja tačka sistema je dvostruki precizni senzor krstastog tipa koji radi sa f/2.8 ili bržim objektivima i podržava fokusiranje do -3 EV kako bi se omogućio rad u uslovima slabog osvetljenja. Tačke fokusa su podesive i omogućavaju prilagođavanje određenim elementima unutar kadra.

Kada koristite Live View ili snimate video zapis možete da koristite Dual Pixel CMOS AF što nudi veću pokrivenost kadra autofokusnim tačkama. Idealan je za video zapise jer će korisnici uživati u glatkom fokusiranju bez nedostataka koji se obično susreću na sistemima zasnovanim na detekciji kontrasta.

Video zapis

Pored snimanja fotografija EOS 80D takođe podržava Full-HD 1080p snimanje video zapisa do 60fps u MOV i MP4 formatu. Za snimanje video zapisa unutar aparata se koriste H.264/MPEG-4 AVC kodeci. sa IPB kompresijom ili 30 fps u MOV formatu IPB i ALL-I kompresije su moguće. Snimanju video zapisa pogoduje opcija Dual Pixel CMOS AF sistema kao i funkcija Movie Servo AF. Audio zapis u aparatu se snima pomoću Linear PCM formata za MOV fajlove ili AAC formata za MP4 fajlove a dostupna je i podrška za korišćenje opcionog eksternog mikrofona tokom snimanja. Pored toga, dostupan je i ulaz za slušalice za kontrolu zvuka u realnom vremenu tokom snimanja.

Dizajn tela aparata

 • Sa izdržljivim kućištem od legure magnezijuma otpornim na prašinu i vlagu, mehaničkim zatvaračem testiranim na 200.000 ciklusa, zatim sa poboljšanim mehanizmom ogledala 7d mark II je aparat za upotrebu u otežanim uslovima. Sa zadnje strane kamere nalazi se svetli, veliki 3" LCD ekran osetljiv na dodir sa 1.04 miliona tačaka koji se može koristiti za live view snimnanje, pregled slike i navigaciju po meniju. Sadrži prozirni i anti-refleksni premaz Clear Viev II otporan na prljanje i ogrebotine koji omogućava lakše gledanje u uslovima jakog osvetljenja. Optički tražilo pruža 100% pokrivenost kadra i veću tačnost kompozicije.  Aparat poseduje dva slota za memorijske kartice - jednu CompactFlash karticu i jednu SD / SDHC / SDXC karticu za proširenje mogućnosti snimanja fajlova. Kamera takođe sadrži niz prilagodljivih kontrola koje se mogu konfigurisati na osnovu vaših ličnih želja.

Ostale mogućnosti fotoaparata:

 • Integrisani intervalometar omogućava snimanje time-lapse klipova kao i snimanje 1-99 uzastopnih frejmova u predefisnisanim intervalima
 • GPS risiver omogućava dodavanje lokacije na svaku snimljenu fotografiju
 • Napredna kontrola vibracija ogledala
 • Anti-Flicker funkcija
 • Wi-Fi je moguć preko opcionog WFT-E7 transmitera
 • Picture Style modovi: Auto, Standard, Portrait, Landscape, Neutral, Faithful, Monochrome i korisnička podešavanja 1-3.


 • Canon EOS 7D Mark II DSLR telo
 • Široki kaiš za aparat
 • Poklopac baterije
 • Software CD-ROM